Zapri
Iskanje

Poslovno obdarovanje

Objava: 18. 07. 2022 / 13:07
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2022 / 13:58

Poslovno obdarovanje

Poslovno obdarovanje
Na vsake toliko časa se želimo zahvaliti zaposlenemu ali čestitati stranki za uspeh.

Če je naš namen to storiti čim bolj osebno, potem je poslovno obdarovanje odličen način. Poslovno obdarovanje ni samo del poslovnega bontona, temveč je tudi eden izmed ključnih n<ačinov negovanja poslovnih odnosov in izkazovanja pozornosti poslovnim partnerjem.

Precej pomembno je skozi celo leto, vendar v prazničnem času postane glavna tema pogovora. Marsikateri poslovnež se takrat spopada z vprašanjem kaj podariti sodelavcu ali poslovnemu partnerju. Ne glede na to, ali pripravljate darilne vrečke za poslovno zabavo, ali iščete darilo za dobrodošlico novi stranki vam bo ta članek prišel prav.

Kaj sploh so poslovna darila?

Poslovna darila so posrednik pri komunikaciji in so nosilci sporočil. Obdarovancu sporočajo, da ga želimo razveseliti in se mu zahvaliti za dosedanje sodelovanje z željo po sodelovanju tudi v prihodnosti. Da bo naše darilo preneslo željeno sporočilo je prvi korak da ga skrbno in premišljeno izberemo.

Poslovna darila se navadno podarijo ob:

  • Osebnih dosežkih poslovnega partnerja
  • Uspešno zaključenih projektih ali sklenjenih poslih
  • Odprtju novih poslovnih prostorov, oddelkov ali poslovnih centrov
  • Rojstnem dnevu
  • Začetku sodelovanja z novim partnerjem
  • Obletnici dela zaposlenega

Seveda pa moramo biti poleg izbire darila pozorni tudi na to, kako in kdaj ga bomo izročili. Darilo je najbolje izročiti ob posebnih dogodkih kot so proslave, razne akademije in šolanja ali večerje. Darilo pospremimo s primernim nagovorom in čestitko, običajno po zaključnem delu prireditve.

Kaj pa poslovna kosila?

Poslovna kosila sicer niso del poslovnega obdarovanja, večinoma pa imajo isti učinek – razveseljevanje, utrjevanje poslovnih vezi in izražanje hvaležnosti.

Kako izbrati pravo poslovno darilo?

Pred nakupom in izbiri daril je treba narediti pregled oseb, ki jih želite obdariti. Razmisliti je treba o tem, kaj želite izkazati z darilom in katero lastnost bi radi izpostavili (svojo zanesljivost, inovativnost, sposobnost iskanja rešitve,…).

Način dajanja in sprejemanja daril

Ni pomembno samo, kakšno darilo podarjamo, ampak tudi način kako bomo darilo posredovali obdarovancu. Ne želimo si, da bi obdarovani mislil, da ga želimo podkupiti. Darilo lahko podarjamo posredno (po pošti, prek neke druge osebe,…), prav gotovo pa je veliko bolj primeren neposredni način, saj samo tako stopimo v pristnejši stik z obdarovancem.

Kaj podariti?

Preden izberemo darilo, se pozanimajmo o delu in konjičkih obdarovanca. Več ko bomo vedeli o njegovih interesih in osebnih ter poslovnih značilnostih, lažje bomo izbrali pravo poslovno darilo zanj. Takšna darila poslovnim partnerjem povedo, da jih poznate, ste pozorni na njihove hobije in interese ter ste si vzeli čas za izbiro darila.

Zdaj, ko smo se seznanili z osnovami, si oglejmo nekaj dobrih idej za poslovna darila. Pred tabo je nekaj priljubljenih poslovnih daril, ki jih lahko pošlješ strankam, zaposlenim in prodajalcem.

  • Luksuzna darilna košara

Luksuzne darilne košare so že dolgo priljubljena ideja za poslovna darila. Združujejo občutek visoke kakovosti s svobodo, da se darilna košara napolni s prejemnikovimi najljubšimi predmeti ali z izdelki iz lokalnega območja.

  • Pečene dobrote

Slastna dostava brownijev, piškotov ali tortic lahko stranki ali zaposlenemu polepša delovni dan. Škatle z dobrotami, so postale zelo priljubljene kot poslovno darilo, saj jih je enostavno naročiti in poslati ekipi ali strankam.

  • Wellness škatla

Napolniš jo lahko s predmeti, ki bodo tvojemu obdarovancu pomagali, da se osredotoči, najde ravnotežje in dela na svojem dobrem počutju. Čaj, pozitivne kartice, skodelica, sveče,… Vse to lahko dodaš v škatlo.

  • Personalizirana škatla s prigrizki

Vsak ima rad prigrizke. Personalizirane škatle s prigrizki pa so lahko zabavno darilo dobrodošlice ali presenečenje za ekipo. Škatla je lahko tematska in jo recimo napolnite s prigrizki iz določenih držav, delov sveta,… Lahko pa vprašaš prejemnike za njihove želje in na podlagi teh sestaviš darilne škatle po meri.

  • Personalizirane pisarniške potrebščine

Vedno je zabavno prejeti personalizirano darilo, pisalne potrebščine pa so odlična možnost za to. Mnoga podjetja, ki se ukvarjajo z obdarovanjem, bodo ustvarila serijo zvezkov, pisal ali svinčnikov, ki so prilagojeni poslovnemu ali osebnemu imenu vaše stranke. To omogoča zabavna, unikatna darila po meri tako za stranke kot zaposlene.

Preberite tudi

Unikatne, simbolične in navdihujoče
Unikatne, simbolične in navdihujoče

Unikatne, simbolične in navdihujoče

Willow tree je intimna serija figur, ki tiho in nevede vpliv...

Kaj kupiti ljudem, ki radi potujejo?
Kaj kupiti ljudem, ki radi potujejo?

Kaj kupiti ljudem, ki radi potujejo?

Bodimo realni: sami bodo denar najraje zapravili za še eno s...

Brezplačna poštnina pri naročilih nad 45 €
Možnost vračanja izdelka 15 dni po nakupu
Varen nakup

Mala darila

Ostanite z nami

Mail:  [email protected]

Facebook    Instagram 

Za vsa vaša vprašanja o izdelkih smo na voljo na zgoraj zabeleženi e-pošti.


Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Slovenski podjetniški sklad Evropski sklad za regionalni razvoj Republika Slovenija - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Nazaj na vrh