Zapri
Iskanje

Unikatne, simbolične in navdihujoče

Objava: 26. 10. 2022 / 12:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2022 / 12:17

Unikatne, simbolične in navdihujoče

Unikatne, simbolične in navdihujoče
Willow tree je intimna serija figur, ki tiho in nevede vplivajo na naše zdravje, udobje, zaščito in inspiracijo. Ustvarjalka Susan Lordi ročno izrezlja original vsake izmed njih v svojem studiu, pri čemer uporablja svoje prijatelje in sorodnike kot modele. Končni izdelki so natančni ulitki njenega originalnega dela in so ročno pobarvani in okrašeni.

Sporočilo posamezne figurice je razvidno skozi gestiko – rahel nagib glave, položaj rok, obrnjenost trupa. Enostavnost oblik in odsotnost obraznih lastnosti definirajo figurice Willow tree, katerih namen je izraziti ljubezen, prijateljstvo, naklonjenost, veselje, srečo, zdravje, upanje, pogum, … Vsa čustva, ki jih povezujemo s polnim in srečnim življenjem. Ustvarjalkina želja je, da bi imele figurice globok pomen za oba – tako darovalca, kot prejemnika.

Ime Willow tree je bilo izbrano, ker simbolizira figurice, ki so postavljene pokončno, kot drevo. Običajno vsebujejo motive iz narave, ki služijo kot metafore človekovih lastnosti in kvalitet: rožmarin ponazarja spomin, ptica zdravje, rože lepoto, …

Figurice so ustvarjene na način, da ponazarjajo eleganco, enostavnost, mir in spokojnost.

Susan sebe vidi kot ustvarjalko. Tudi kadar ne ustvarja, o tem razmišlja. Njen ustvarjalni proces je zelo intuitiven. Susan pravzaprav »skicira« v glino. Ta edinstven pristop k ustvarjanju naredi njene umetnine zares unikatne. Njen dotik in svojevrstna umetniška perspektiva sta vidni v vsaki njeni figurici.

Skozi leta sta se ustvarjalkino znanje, ter razumevanje skulpturiranja in rezljanja razvijala in nadgrajevala, kar danes predstavljajo zapleteni vzorci, dodani kovinski deli, gravirani zlati lističi in različne tehnike površinske obdelave.

S tem, ko je odstranila glavni odraz čustev – obraz – in izraznost prepustila položaju telesa in njegovim delom, je odprla pot interpretacije vsake figurice darovalcu in prejemniku.

Preberite tudi

Poročno obdarovanje
Poročno obdarovanje

Poročno obdarovanje

Sezona porok je spet tu in čas je, da poiščeš nekaj res odli...

Brezplačna poštnina pri naročilih nad 45 €
Možnost vračanja izdelka 15 dni po nakupu
Varen nakup

Mala darila

Ostanite z nami

Mail:  [email protected]

Facebook    Instagram 

Za vsa vaša vprašanja o izdelkih smo na voljo na zgoraj zabeleženi e-pošti.


Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Slovenski podjetniški sklad Evropski sklad za regionalni razvoj Republika Slovenija - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Nazaj na vrh