Zapri
Iskanje

Zanimiva dejstva o obdarovanju

Objava: 26. 07. 2022 / 13:23
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2022 / 13:58

Zanimiva dejstva o obdarovanju

Zanimiva dejstva o obdarovanju
Ker se začenja praznični čas, s čimer pride seveda kupovanje daril svojim bližnjim, vam predstavljam najbolj zanimiva dejstva o obdarovanju.

Psihologi, ekonomisti, tržniki in antropologi so ugotovili, da je obdarovanje presenetljivo pomemben del človeške interakcije. Povezuje in krepi odnose v družini, med sorodniki in prijatelji. Je neverjeten način priznavanja ljubezni in naklonjenosti. Prav tako je obdarovanje eden najboljših načinov, kako v posebnih trenutkih življenja svojim bližnjim in dragim izraziti svoja iskrena čustva.

 1. Za največje darilo na svetu velja Kip svobode v New Yorku. To je darilo, ki ga je Francija leta 1881 podarila ZDA.
 2. Nekateri menijo, da je obdarovanje mogoče zaslediti že v času starega Rima. Na prvi dan januarskega zimskega solsticija si ljudje med praznovanjem podarijo darila. Najprej se začne z zimzelenimi vejami, pozneje pa se razvije v pecivo kot simbol blaginje in sladkosti ob začetku novega leta.
 3. Povprečen kupec kupi božična darila za približno osem različnih prejemnikov (ne samo osebam, tudi ljubljenčkom)
 4. Ženske bolje izbirajo darila kot moški

Ja, to je res! V primerjavi z moškimi se ženske bolj izkažejo pri izbiranju in kupovanju daril. Zlahka ugotovijo, kaj je lahko popolno darilo, ne glede na starost, želje ali poklic obdarovane osebe. Zdi se celo, da se moški vseh starosti počutijo rahlo  zmedeni nad idejo o obdarovanju.

 1. Personalizirana darila so v zadnjih letih vedno bolj priljubljena možnost
 2. Ponudba daril je zelo obsežna, saj je na voljo nešteto daril v različnih vzorcih. V tako veliki ponudbi daril so se personalizirana darila izkazala za najbolj trendovsko in priljubljeno možnost obdarovanja v teh časih. Poleg tega, da lahko ljudje darilo prilagodijo po svojih željah s fotografijo, besedilom ali citatom, veljajo personalizirana darila za najbolj ljubeče darilo.
 3. Veselje ob obdarovanju traja dlje, kot veselje ob prejemu darila
 4. Približno 50% obdarovancem ni všeč darilo, ki ga prejmejo!
 5. Več kot 50% obdarovancev namreč prejetega darila nikoli ne uporabi oz. ga zavrže. Ali pa ga celo podarijo naprej. Najbrž ne boste presenečeni ob dejstvu, da so znani celo primeri, ko je nekdo ki je darilo podaril, nato to isto darilo kot darilo dobil nazaj.
 6. Moški imajo običajno raje dejansko uporabna darila kot romantična 
 7. V nasprotju z ženskami, ki so po srcu romantične in čustvene, so moški bolj praktične narave. Na žensko lahko naredite pravi vtis z ekstravagantnim okrasnim predmetom, če pa želite narediti vtis na moškega, je verjetno bolje izbrati nekaj uporabnega.
 8. Rdeča je najbolj popularna barva za zavijanje daril
 9. Moškim na Kitajskem se nikoli ne sme podariti zelene kape
 10. Ne vem, kako pogosto ste razmišljali o tem, da bi podarili zeleni klobuk, a če že to storite, pazite, da ga ne podarite Kitajcu. Zeleni klobuki pomenijo, da žena moškega vara, kar ni ravno signal, ki ga želite dati s svojim darilom
 11. V Egiptu darila vedno zavijejo dvakrat
 12. Eno od zabavnih dejstev o darilih je, da v Egiptu darila pogosto zavijejo dvakrat  v različne barve.
 13. Drva so bila včasih najbolj priljubljeno darilo ob vselitvi

Preberite tudi

Kaj kupiti ljudem, ki radi potujejo?
Kaj kupiti ljudem, ki radi potujejo?

Kaj kupiti ljudem, ki radi potujejo?

Bodimo realni: sami bodo denar najraje zapravili za še eno s...

Poslovno obdarovanje
Poslovno obdarovanje

Poslovno obdarovanje

Na vsake toliko časa se želimo zahvaliti zaposlenemu ali čes...

Brezplačna poštnina pri naročilih nad 45 €
Možnost vračanja izdelka 15 dni po nakupu
Varen nakup

Mala darila

Ostanite z nami

Mail:  [email protected]

Facebook    Instagram 

Za vsa vaša vprašanja o izdelkih smo na voljo na zgoraj zabeleženi e-pošti.


Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Slovenski podjetniški sklad Evropski sklad za regionalni razvoj Republika Slovenija - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Nazaj na vrh